Czym należy kierować przy zamawianiu odzieży firmowej dla osób zatrudnionych w hotelu albo hostelu

Schludny wygląd personelu ma dla przedsiębiorstwa duże znaczenie. Chodzi tutaj o kreowanie pozytywnego wizerunku, a także o zaufanie, które w XXI-wiecznej gastronomii oraz hotelarstwie bywa podstawą prowadzenia biznesu.




Gdy zarządcy planują zamówić kompletnie nową odzież dla zatrudnionych osób, to koniecznie muszą brać pod uwagę kilka istotnych kwestii.


Skąpstwo może w skrajnych przypadkach być powodem poważniejszych kłopotów, stąd zamawiając odzież dla kucharzy (), jak również innych pracowników kuchni należy kierować się nade wszystko zdrowym rozsądkiem. Dobre jakościowo ubrania chociaż kosztują więcej, to w trakcie prania na pewno nie stracą na głębi barw ani też nie rozciągną się czy zmechacą. Dodatkowo liczy się także krój zamawianych elementów garderoby. Odzież dla hoteli w żadnym wypadku nie musi wyglądać jak elegancki ubiór wyjściowy, ale, jak to będzie w przypadku niektórych pensjonatów, przypominać kostiumy z minionych epok.


Oferowana kolorystyka tak naprawdę nie jest zbyt imponująca, ale jej wybór warto dokładniej przemyśleć. Odcień biały w kuchni to swego rodzaju tradycja, ale łamanie konwencji ma też i swoje korzyści. Ciemna odzież dla kucharzy świetnie sprawdzi się podczas przyrządzania posiłków, bo na strojach nie będzie widać nieestetycznych plamek np. po kompocie. Natomiast szarości to odcienie zarezerwowane dla pracowników recepcji i akurat tu lepiej nie ryzykować z pozostałymi kolorami. Błękitne stroje to tymczasem idealna garderoba dla personelu sprzątającego. Odzież dla hotelii we wspomnianym kolorze nieodłącznie kojarzy się ze sterylną czystością, a takie skojarzenia są w końcu bardzo pożądane.


odzież dla kucharzy
Opracował: Quinn Dombrowski
Źródło: http://www.flickr.com


model
Opracował: Glitter
Źródło: Glitter


Każdy właściciel hostelu, nawet ten mało doświadczony, dobrze wie, że zakup ubrań dla pracowników obejmuje również zamówienie dodatków.




Tu można mieć na względzie sugestie podwładnych. Kucharze może woleliby nosić opaski zamiast wysokich czapek, a pracownicom recepcji może spodobałby się jasnoczerwona apaszka.
19/04/03, 18:10:02
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.